Az Edge folyton le akar beszélni az Internet Explorerről

Kétségtelenül igaza van, hiszen az Internet Explorer felett eljárt nagyon az idő, ugyanakkor egy új Edge frissítésnek köszönhetően folyamatosan piszkál minket az Internet Explorerünk, hogy használjuk inkább az Edge böngészőt és nem tudjuk hagyományos úton meggyőzni róla, hogy nekünk bizony vannak olyan esetek, amikor a régi IE böngésző használatára van szükség. Pl. olyan régebbi hardverekhez, aminek a webes felülete csak itt fut, vagy nincs hozzá olyan új beépülő modul, ami lehetővé tenné a használatát újabb böngészőkben. Ilyenkor, amikor az ember napi szinten az IE használatára van kényszerülve igencsak idegesítő lehet az örökös több gombnyomással eltüntethető ablak, a megnyíló Edge böngésző. Erre mutatok most egy gyors megoldást.

A rendszerszintű bosszantásunkért egy röviden BHO nevezetű funkció (Browser Helper Object) a felelős, amit legkönnyebben így iktathatunk ki:

Keressük meg az Edge mappáját:


C:\Program Files (x86)\Microsoft\Edge\Application\[verzio_szam]\BHO

Én két különböző verziót is találtam belőle, mindkettőben jelen volt a BHO mappa. Ezt szépen nevezzük át, mondjuk legyen a neve innentől _BHO.

Elindítjuk az Explorert és azt tapasztaljuk, hogy nem nyílik meg többet a zaklató ablak, eldöntöttük mi magunk a Windows helyett, hogy nekünk az IE-re most igenis szükségünk van.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Facebook