Dell OpenManage „lap nem jeleníthető meg” hibájának javítása

Akik nagyobb mennyiségben üzemeltetnek Dell szervereket bizonyára már belefutottak ebbe a problémába, ami Windows frissítéseket követően gyakran előfordul, hogy az OpenManage Server Administrator szoftver nem nyílik meg a böngészőben. Ilyenkor az ember megpróbálja frissíteni, letörli, újratelepíti, és sokszor ez sem hoz megoldást, legalábbis nekem az a tapasztalatom, hogy az esetek kisebb százalékában sikerül csak így működésre bírni. Pedig van egy gyors megoldás, amivel az összes többi esetben sikerült.

Érdemes letölteni a legfrissebb verziót az adott operációs rendszerhez, majd a kicsomagolás előtt törölni a C:\Openmanage mappában lévő korábbi telepítőt. Jöhet a kicsomagolás.

De még mielőtt telepíteni kezdenénk a programok eltávolítása alatt szedjük is le a régit. Ha ez megvan, akkor jön a trükk, a C:\ProgramData\Dell\ServerAdministrator mappát nevezzük át mondjuk ServerAdministrator.old-ra. Így indítsuk el a telepítőt és tegyük fel (akkor már) a legfrissebbet. Ezt követően az OMSA ismét működik. Nekem legalábbis eddig mindig segített, remélem másnak is fog így néhány ősz hajszálat megspóroltam most ezzel a gyors bejegyzéssel. 🙂


Print Friendly, PDF & Email
Facebook