Nem indul az Outlook

A fenti hibaüzenettel sokan találkozhattak már, akik Outlook-ot használnak levelezéshez. A problémát nagyon sok minden okozhatja, most egy olyan gyors megoldást mutatunk be, ami az esetek többségében segít ezt megoldani, de legalábbis áthidalni.

A control gombot nyomva tartva kattintsunk az Outlook ikonjára. Ekkor egy kérdés jelenik meg, hogy szeretnénk-e csökkentett módban indítani az Outlook-ot, itt nyomjunk egy igent. Egy másik módszer, hogy a start menü futtatásba (Windows gomb + R) írjuk be ezt és nyomjunk egy enter-t: Outlook.exe /safe

Amint az Outlook megnyílt lehetőségünk van a bővítmények közt szétnézni, hogy melyik okozhatja az indulási problémákat. Leggyakrabban egyébként vírusirtó beépülő modulok okoznak bajt, próbaként próbáljuk meg letiltani őket és ismét elindítani az Outlook-ot. (Nagy ritkán előfordul egyébként, hogy szimplán egy csökkentett módú indítás után már a beépülők piszkálása nélkül is elindul normál módban a program. Érdemes tenni rá egy próbát.)


Miután elindult a csökkentett módú Outlook-unk menjünk be a fájl menü \ beállítások pont alá, ahol a megnyíló lehetőségek közt bal oldalt találjuk a bővítmények lapot. Itt találjuk meg az aktív alkalmazásbővítmények közt azokat, amelyek közt vélhetően egy problémát okozó is lapul. Próbáljuk meg első körben a nem Microsoft gyártmányú bővítményeket letiltani, bezárni az Outlook-ot és újra nyitni normál módban. Ha elindult, akkor egyenként megpróbálhatjuk visszakapcsolni az imént letiltott modulokat és újraindítani másodjára is a programot. Ismételjük mindezt addig, amíg a probléma vissza nem tér, így megállapíthatjuk melyik bővítmény a hiba valódi forrása és annak letiltásával véglegesíthetjük a beállításokat vagy kereshetünk/kérhetünk megoldást annak gyártójától.

Néha előfordul, hogy az Outlook-ot amiatt nem sikerül indítani, mert annak egy futó példánya beragadt a háttérben. A jelenség tipikusan olyat szokott okozni, hogy kattintunk az ikonra és nem történik semmi. Nyissuk meg a feladatkezelőt (Control+Alt+Del) és keressük meg az Outlook.exe-t. Kattintsunk rá és a feladat befejezése gombbal zárjuk be.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Facebook