A Windows Update helyreállítása

Sokan találkozhattak már beakadó Windows frissítésekkel, számtalan hibával a Windows Update használatában, például amikor órákig keresgél, de nem talál semmit, vagy nem tudja megkeresni a frissítéseket, netán furcsa hibakódokat dobál, amikre különböző módszereket javasolnak a neten, de több óra alatt sem sikerül helyreállítani a frissítési szolgáltatást. Álljon itt egy olyan egyszerű és gyors trükk, ami nagyon sokszor átlendített ilyen problémákon és ha nem is minden esetben, de nagyon nagy százalékban működött:

  1. Menjünk be a szolgáltatásokhoz és állítsuk le a Windows Update szolgáltatást (Windows gomb+R és oda írjuk be, hogy services.msc, majd enter)
  2. Utána törölni a C:\Windows\SoftwareDistribution mappát (félősebbek át is nevezhetik, ha nem mernek törölni, mondjuk _SoftwareDistribution-re)
  3. Újra kell indítani az imént leállított Windows Update szolgáltatást

A végén a Windows újracsinálja a SoftwareDistribution mappát és ismét felépíti a frissítések adatbázisát, elkezdi újra letölteni a fájlokat a Microsoft szerveréről. Bármilyen hiba keletkezett korábban a mappában az megszűnt ezzel létezni.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “A Windows Update helyreállítása

Vélemény, hozzászólás?

Facebook