Hasznos billentyűkombinációk

Alt+Print Screen – Sokan nem tudják, hogy a hagyományos print screen használata mellett, ami a teljes képernyőről készít képernyőfotót lehetőség van az aktuális aktív ablakról is képernyőképet készíteni.

Windows gomb – Start menü megjelenítése

Windows gomb + Shift + S – Windows 10-ben lehetőségünk van mi magunknak jelölni ki a másolni kívánt képrészletet, ezzel a billentyűkombinációval.


Windows gomb + R – A start menü futtatás funkcióját érhetjük el egy gombnyomással.

Windows gomb + L – „Lock”, vagyis a Windows zárolása érhető el ennek segítségével. Például ha gépünk jelszóval védett és nem szeretnénk ha más hozzáférne, amíg távol vagyunk, akkor nyomjuk meg ezt a kombinációt és zárolja a gépet, tehát nem kijelentkezik, csak a jelszó újbóli megadása nélkül nem lehet hozzáférni a gépünkhöz.

Windows gomb + D – „Desktop”, vagyis legyünk akárhol a Windows-ban, legyen akárhány ablakunk nyitva, ezzel a kombinációval egyből ledobhatjuk őket a tálcára és az asztalon találjuk magunkat. Megegyezik a képernyő jobb alsó sarkába történő kattintással.


Windows gomb + E – „Explorer”, vagyis a Windows intézőt tudjuk vele egyszerűen megnyitni.

Windows gomb + S – „Search”, vagyis a kereső megjelenítése.

Windows gomb + Tab – Feladatnézet, a megnyitott alkalmazásokat egymás mellett-alatt láthatjuk kis ablakban.

Control + Windows gomb + D – Új virtuális asztal létrehozása

Control + Windows gomb + F4 – Az aktuális virtuális asztal bezárása

Control + Windows gomb + balra-jobbra nyíl – A virtuális ablakok közti váltás. Váltani, műveletet végezni tudunk a feladat nézetben is (Windows gomb + Tab)

Control + Shift + kattintás egy tálca ikonra – Futtatás rendszergazdaként

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Facebook